Berita Universiti

Tahniah diucapkan kepada Puan Wong Yuet Yen diatas kenaikkan pangkat ke jawatan kanan.

Alhamdulihh syukur . Satu Permulaan 2017 yang baik. Tahniah kepada semua pemenang dan juga staf UiTMCPP diatas kejayaan di Research Summit Day 2017 yang membanggakan ini. Semoga kita semua dapat mengekalkan momentum ini dan terus menghasilkan kerja yang bermutu dan baik.. Amin.TAHNIAH & SYABAS SEMUA diatas usaha dan kerja keras selama ini!

Sukacita dimaklumkan sekumpulan pelajar Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia dengan Persekitaran (EH224) telah menyertai pertandingan International Invention, Innovation & Design (INDES 2015) di UiTM (Perak), Seri Iskandar pada 13-14 Jun 2015 yang lalu.

Alhamdulillah dengan berkat usaha dan doa, mereka telah berjaya menempa kejayaan seperti berikut:

Nama Produk Peserta Anugerah
Pro-TAg: One Stop Wound Management Care Kit
  1. Hariz Bin Mohd Hanafiah
  2. Muhammad Saifuddin Shahar
  3. Martunis Zamzami Ibrahim
  4. Anees Nurzalikha Zakarya
  5. Mohamed Syazwan Osman (Penyelia)
GOLD Award Anugerah BEST of THE BEST (Consumerism Category)
V-Health Tea: Supplemental Tea for Dengue Diseases
  1. Muhammad Izham Hashim
  2. Nurul Ashikin Azelam
  3. Mohd Asyurul
  4. Noor Farah Asyiqin Nooraisaidy
  5. Noorzalila Bt Muhammad Niza (Penyelia)
GOLD Award

Untuk makluman, kedua-dua produk ini sudah difailkan paten dengan MYIPO dan mempunyai potensi besar untuk dikomersilkan.

Semoga kejayaan pelajar ijazah sarjana muda dari Fakulti Kejuruteraan Kimia ini dapat menyuntik semangat dan mencetus pemikiran inovasi di kalangan pelajar dan warga UiTM (Pulau Pinang)