#SistemInfo
1 UiTM PP Online Systems Pendaftaran Emel untuk Staf Baru,Pinjaman Peralatan,Tempahan Makmal Komputer,Permohonan Komputer Baru, Pendaftaran Wireless Staf dan eTempah serta Semakan Kehadiran(FingerTec)
2 JITEN Permohonan Perolehan Peralatan dan Perkhidmatan ICT (Merangkumi ICT dan Alat Pandang Dengar dimana pembelian adalah pembelian runcit di bawah RM 50,000.00)
3 iSMS Aduan Kerosakan Peralatan Komputer Perkakasan dan Perisian (Pembelian) serta Rangkaian. Sila gunakan akaun finePortal anda untuk masuk.
4 VMS Aduan Kerosakan dan Masalah(Perkakasan, Peralatan, Troubleshoot, Kaspersky, Downgrade/Upgrade OS) berhubung Komputer Sewaan atau Notebook Sewaan.
5 FinePortal UiTM Financial Management System :: MyFinancial
6 SIMS Student enrollment, student records, examination timetable and other
7 iLearn Student Feedback Online (SuFO),Blended Learning Tracking Module and other
8 WebMail Emel melalui Web
9 Staff Portal eProses ( eCuti, ePTK, eKioskPeribadi, eBiasiswa, eKenaikanPangkat, etc)
10 eAduan Kampus Bertam Sistem e-Aduan ini dibangunkan dan dilaksanakan dengan satu objektif iaitu untuk menyediakan satu medium untuk menerima sebarang aduan berkaitan UiTM Pulau Pinang (SELAIN dari aduan ICT dan Fasiliti)melalui internet daripada orang ramai.
11 Web Central Facility Management System
12 Portal PSM Semakan Surat/ Parcel/ Bungkusan
13 e-Aduan Fasiliti Sistem e-aduan fasiliti yang mana ia boleh digunakan oleh semua staf, pelajar serta pihak luar untuk melaporkan sebarang aduan mengenai kerosakan atau pembaikan dalam bidang Awam, Mekanikal, Elektrik, Telekomunikasi, Landskap, Projek serta juga mengenai Majlis/program yang diadakan di dalam Kampus Permatang Pauh sahaja. Bagi Kampus Bertam, Balik Pulau, Perda dan Kolej Mutiara masih lagi perlu menggunakan borang aduan yang sediada.
14  OPAL Penilaian Prestasi Pensyarah
15 PRISMa Lecturers' Publication
16 e-Kenderaan Permohonan kenderaan online
17 Smile System Smart Mail Management System (Smile) merupakan sistem pengurusan mel. Penerima boleh menyemak status mel secara atas talian. Berikut merupakan panduan penggunaan sistem Smile. [Panduan pengguna]